Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Om jag varit Jenny Modin hade jag skjutit mig själv”

Publicerad: 15 juni 2012, 07:00

Foto: Aino Nyvelius.

UPPDATERAD I Filip Hammar och Fredrik Wikingssons senaste podcast ondgör sig duon över Expressens reportage om hur svenska landslagets andremålvakt förlorat i gris, dragit ned byxorna och de andra spelarna prickskjutit på honom: – Hade jag varit Jenny Modin hade jag gått hem och skjutit mig själv, säger Filip Hammar. – Jag tar inte för allvarligt på såna här uppmärksamhetsutspel", säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonThomas MattssonExpressenFilip Hammar

Filip Hammar är också irriterad över Expressens chefredaktör Thomas  Mattsson hyllar Jenny Modin som dagens reporter i sitt senaste  blogginlägg.

Så här skriver Thomas Mattsson; "Nu har Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson bett om ursäkt för det som hände – men redan innan det avståndstagandet var förstås Jenny Modin på Expressen TV dagens reporter."

– Det är ett sätt att gå relevans åt en jävla artikel som inte är  någonting, men de har ju muskler och när de väljer att göra något till  en story så blir det en story, säger Filip Hammar.

Fredrik Wikingsson fyller i:
– Jag tror att Expressen har sålt på det ganska bra på det här idag.  Det är också bra för Expressen att vara en snackis i sig. Det skapar ju  intresse. Så jag tror att Aftonbladets representanter som fanns på plats  inte tänkte en sekund på att det här skulle kunna vara en nyhet  eftersom det är nonsens. Men jag lovar att det finns chefer på  Aftonbladet idag som tänker att det där skulle vi inte ha bommat säger  han.

Filip Hammar fyller i:
– Det är så äckligt att behöva vara en del av det maskineriet. Det är  en jävla skam. Det är så fruktansvärt att det här görs. Det är så  smutsigt att det här görs. Jag skulle vilja sträcka mig så långt att det  också är opatriotiskt, säger han.

Han menar att man nu drar igång ett bråk som skakar om landslagstruppen där de ska behöva svara på frågor om sådana saker:
– Jag tycker att det är för jävligt, säger Filip Hammar.

Då Resume.se talar med Jenny Modin angående kritiken mot henne och  hennes reportage uppger hon att hon inte har tid och hänvisar till sin  chef Thomas Mattsson.

Han ger bland annat följande svar:
"Filip och Fredrik gör så kallad okomplicerad underhållning och  tycker uppenbarligen att de kan hämta hem ett flabb genom att säga att  journalister borde "skjuta sig", men det är väl upp till var och en att  tycka det är humor eller inte..."

Han upper också at than själv är inne i en intensiv podcast-period och brukar lyssna av ett par Filip & Fredrik-avsnitt per dag:
"Ofta är de briljanta, jag  skrattar ofta rätt ut, fast det kan vara lite si och så med fakta  ibland. Men när jag träffade Fredrik förra veckan sa jag att det kanske  ändå inte gör så mycket - de gör ju en humorshow, inte ett  aktualitetsprogram."

Han tycker också angående Expressen-kritiken att man bör tänka på att duon har ett förflutet hos Aftonbladet och även har samarbetat med dem, viket gör att han inte tar: "allt för allvarligt på såna här uppmärksamhetsutspel - jag kommer  fortsätta att lyssna på Filip & Fredrik."

Han vill som ansvarig utgivare även passa på att visa sitt stöd för Jenny Modin:
"Jenny Modin på Expressen TV  gjorde sitt jobb när hon filmade EM-laget och det är kul att alla från  TV4 till BBC visat hennes bilder."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.