Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

OMD: Surfplattor klår råsaftscentrifugen

Publicerad: 18 december 2013, 14:08

HUI utsågs råsaftscentrifugen till årets julklapp 2013. Få vill dock ha en råsaftscentrifug, utan det är surfplattor och smarta telefoner som gäller. Allt enligt en undersökning från mediebyrån OMD.


Ämnen i artikeln:

OMDHUI

HUI utsåg råsaftscentrifugen till årets julklapp på grund av att ”det är  en produkt som speglar konsumenternas ökade hälsomedvetenhet likväl som  den starka gör-det-själv-trenden inom mat och dryck.”

OMD:s  undersökning visar dock att enda fyra procent av kvinnorna vill ha en  råfsaftscentrifug i julklapp, medan två procent av männen vill det.

Båda grupperna hellre vill ha en mobiltelefon eller surfplatta i julklapp – männen vill det mest av allt.

OMD  är tagna på sängen över resultatet. Dels för att råsaftscentrifugen har  fått mycket medieutrymme i och med HUI-utmärkelsen, dels för att de  flesta redan har mobil och många gånger just en smart telefon.

–  Detta visar hur snabbt vi blivit ett land där allt mer konsumeras genom  smartphones och där konsumenter vill ha den modernaste och senaste  tekniken inom den kategorin, säger Johan Svensson, Research Planner på  OMD till Fast Food Magazine.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

OMDHUI

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.