Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omni – bäst i Europa: ”Känns magiskt”

Publicerad: 8 april 2014, 20:02

Omni prisas – igen.

Schibsteds nyhetsapp Omni, som nyligen även lanserades på webben, vann i går kväll priset som Europas bästa nyhetstjänst i mobilen. Priset delades ut på "European Digital Media Awards" i London, en tävling arrangerad av Wan-Ifra (World Association of Newspapers and News Publishers).


Ämnen i artikeln:

Markus GustafssonOmni

Häromdagen prisades Omni av en annan jury – Society for Newsdesign Scandinavia – som bäst designade nyhetsapp i Skandinavien.

I går var det dags för ett ännu tyngre pris, i fint sällskap. The Guardian vann som bästa nyhetssajt, BBC för hur de arbetar med TV online – och Omni utsågs till Europas bästa nyhetstjänst i mobilen.

– Det känns magiskt. Det är ett fantastiskt erkännande till alla i vårt underbara team på Omni. Det är också ett bevis på hur framtidens nyhetstjänster måste utvecklas: tillsammans med läsarna och med IT, redaktion och sälj som arbetar hand-i-hand, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare, i ett pressmeddelande.

Omni har dock haft en trög start sett till antalet användare, vilket Resumé tidigare rapporterat.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Markus GustafssonOmni

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.