Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omni planerar ny ekonomitjänst

Publicerad: 4 juli 2017, 06:49

Omni kommer att släppa en ny ekonomitjänst under eget namn och varumärke.


Ämnen i artikeln:

EkonomiJournalistikOmni

Nyheten tillkännagavs under Omnis mingel i Almedalen i måndags.

– Tjänsten är inte helt klar än. Men redan utifrån de tidiga reaktionerna vågar vi säga att den här ekonomiappen kommer att förändra hur vi konsumerar affärsnyheter, säger Markus Gustafsson, grundare och publisher på Omni till den egna redaktörsbloggen.

Den nya tjänsten lanseras som mobilapp för iOS och Android. Syftet är att ge heltäckande börs- och bolagsbevakningen, med nyheter från såväl internationella som svenska affärsmedier samlade på ett ställe.

Omni började intressera sig för affärsläsarna redan för två år sedan. Lanseringen har föregåtts av åtskilliga undersökningar, intervjuer och experiment med målgruppen gjorts.

Omnis pilot för affärsläsarna var nyhetsbrevet Morning Brief som redaktionen skickar ut klockan 06 varje morgon med en sammanfattning av nattens och morgonens viktigaste ekonominyheter.

– Experimentet med Morning Brief, som verkligen var en testballong, visade sig fylla ett enormt behov hos ekonomiläsarna. Det läses numera av 50 000 läsare varje vecka och de flesta läser det varje dag, säger Tomas Medin Westman, en av utvecklingsredaktörerna bakom tjänsten.

De senaste månaderna har Omni rekryterat flera ekonomiredaktörer till den nya satsningen. De är nu igång och testar och planerar den redaktionella processen.
Tjänsten är inte helt klar än. Den har i dagsläget bara ett hundratal läsare som i några månader har följt utvecklingen och gett löpande feedback. Direkt efter semestern bjuds ytterligare 1000 nya läsare in och tjänsten fortsätter att utvecklas och förbättras.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

EkonomiJournalistikOmni

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.