Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omni satsar på feature – startar Omni Resa

Publicerad: 9 november 2015, 11:42

Omni satsar på resejournalistik.

Foto: Press

Resejournalistik från hela världen ska samlas på ett och samma ställe hos Stora Journalistpriset-nominerade Omni.


Omni har gjort sig känt för att samla upp den viktigaste nyhetsjournalistiken i ett och samma flöde.

Nu gör de en storsatsning på feature och samlar resereportage från hela världen. Omni Resa kommer att finnas som en egen box en bit ner i Omnis app.

– Precis som övriga Omni handlar det om att lösa läsarnas problem och förenkla hur man konsumerar resejournalistik, säger Anna Flemmert, ny reseredaktör på Omni, i en kommentar.

Med Omni Resa kan läsarna prenumerera på det resmål man ska åka till och på det sättet få information direkt i telefonen. Prenumerationer finns även på kategorier som till exempel ”kryssning” och ”resa med barn”.

– Det är blir lite av ett experiment för oss att ta Omnis koncept vidare till featurejournalistiken. Det innebär i sin tur också att vi går in på en för oss ny annonsmarknad, säger Omnis chefredaktör Markus Gustafsson.

Nya redaktören Anna Flemmert har arbetat som resejournalist de senaste sex åren, med uppdrag för bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Fokus.

Omni har chans att vinna Stora Journalistpriset den 19 november i kategorin Årets förnyare.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.