Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omorganisation i TV4:s chefsled

Publicerad: 3 maj 2017, 13:44

TV4 och Bonnier Broadcasting presenterade under eftermiddagen en ny ledning för nyheter och samhälle.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonTV4NyhetsbolagetBonnier Broadcasting

För några veckor sedan meddelade TV4 och Bonnier Broadcasting att man lägger Nyhetsbolaget läggs ned och att nyhetsdivisionen flyttar in i Bonnier Broadcasting. Omorganisationen innebär att man skär ner på antalet chefer, men att de får större ansvarsområden. TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, får ett fördjupat ansvar för hela nyhets- och samhällsbevakningen.

– Tittarna har visat oss stort förtroende, och vi ska fortsätta att förnya journalistiken och förtjäna deras tid, var och hur de än väljer att kliva in i vår TV4-värld. Och jag kan inte tänka mig ett bättre gäng än det här för att göra det möjligt. Den samlade kompetensen hos de här sex personerna är fenomenal, säger Viveka Hansson i ett pressmeddelande.

Övriga förändringar innefattar att Johanna Thulin Bratten blir programchef för Nyhetsmorgon, Alexandra Forslund blir onlinechef för nyheter och samhälle, Fredrick Malmberg blir nyhetschef med ansvar alla linjära nyhetssändningar, Sjöfn Blöndal blir ekonomiansvarig för nyheter och samhälle, Jonas Alsgren blir chef över Kalla Fakta.

I samband med att Nyhetsbolaget rent organisatoriskt flyttar in i Bonnier Broadcasting gör även nyheternas studio- och produktionsteknik det. I Bonnier Broadcasting kommer den slås ihop med sportens produktionsavdelning.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.