Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omslaget som bryter normen

Publicerad: 23 september 2014, 08:48

Träna Nu:s nya omslag.

Egmont Publishing säger sig vara först i världen med en transsexuell på omslaget till en fitness-tidning. – Träna Nu går i bräschen som den första tidskriften i världen att delta i kampen om lika villkor för transpersoner och andra minoriteter – något som vi är väldigt stolta över, säger Robert Stasinski, chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

I nya numret av Träna Nu intervjuas CrossFitprofilen Chloie Jönsson som berättar om sitt liv som transperson inom sport- och fitnessbranschen och de hinder och fördomar hon kämpar mot. Sedan tonåren har hon levt som kvinna och 2006 genomgick hon sin slutliga könskorrigerande operation.

– Chloie har en fascinerande och viktig historia att berätta. I intervjun berättar hon bland annat om sin kamp för att få tävla som kvinna. Jag hoppas att vi genom att låta henne pryda vårt omslag och berätta hennes historia kan öka acceptansen och minska fördomarna inom fitnessbranschen, säger chefredaktören Robert Stasinski i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.