Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Omstuvning på Dagens Samhälle

Publicerad: 19 mars 2013, 16:18

Örjan Björklund och Henrik Frenkel

Foto: Lars Nybom och Carina Jäderström

I går sade Örjan Björklund upp sig som redaktionschef på Dagens Samhälle. Inom kort blir han chefredaktör för Tandläkartidningen. En annan förändring är att medieentreprenören Henrik Frenkel återtar sin plats i tidningens styrelse.


I dag meddelade redaktionschefen Örjan Björklund Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman att han lämnar tidningen. Han har tackat ja till att bli chefredaktör för Tandläkartidningen.

Örjan Björklund kom till KommunAktuellt som reportervikarie 1999. När tidningen slogs ihop med Landstingsvärlden 2004 var han redaktionschef. Han lämnar tjänsten efter tio år.

– Det är ett lite vemodigt beslut, jag kommer att sakna många av mina arbetskamrater. Samtidigt var det svårt att tacka nej. Det är en spännande utmaning, säger Örjan Björklund till Resumé.

Vad är du mest stolt över?
– Det som dyker upp är granskning som uppdagade mutskandalen i samband med arenabygget i Solna. Tidningen gör alltid bra journalistik och har haft en aktiv roll i debatten. Det är en av anledningarna att jag fick erbjudandet av Tandläkartidningen.

Känns det lite som att du lämnar hetluften?
– Tandläkartidningen har en positiv trend med god ekonomi. Nu känns det som att de vill ha en starkare röst i samhällsdebatten. Min analys är att nischade tidningar har förutsättningar att klara sig väldigt bra framöver. Jag ser det inte som att jag lämnar hetluften. Jag lämnar en hetluft för en annan.

Klart är också att Henrik Frenkel åter blir medlem i Dagens Samhälles styrelse. Han tar platsen efter Lena Smedsaas. Henrik Frenkel har också styrelseuppdrag i Fokus styrelse, ett uppdrag han fortsätter med. Under sin långa karriär har han bland annat varit chefredaktör och ägare till tidningen Chef, chef för SVT Aktuellt och chefredaktör Veckans affärer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.