Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ondskan-producenten till Nice Drama

Publicerad: 18 juni 2012, 08:23

Erfarne film- och tv-serieproducenten Hans Lönnerheden blir produktionschef på Nice Drama.

Foto: Pressbild.

Hans Lönnerheden blir produktionschef på Nice Drama. Han är en av Sveriges mest erfarne producenter med över 30 långfilmer och tv-serier i sitt bagage, däribland Ondskan, Tusenbröder och Maria Wärn.


Hans Lönnerheden har även arbetat som så kallad Completion Guarantor för mer än hundra långfilmer och tv-serier.  

Han ska fortsätta sitt arbete för  EFB med detta parallellt med att han blir produktionschef för Nice  Drama:
– Nice Drama uppdraget ger mig möjlighet att arbeta med de bästa inom film  och Tv-drama och jag räknar med att kunna bidra med balanserande  erfarenhet i en ung och expansiv miljö, säger Hans Lönnerheden i en  kommentar.

Nice Drama är en del av Nice Entertainment Group och  producerar bland annat Felix Herngrens filmatisering av Jonas Jonassons  romansuccé Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Företaget  är även full färd med att producera alltifrån Tordyveln som flyger i  Skymningen av Kay Pollak och Maria Gripe till Kristina Ohlssons  Crime-trilogi om Fredrika Bergman.

Nice Drama håller även på att utvecklar två tv-serier ihop med SVT:
–  Det känns väldigt tryggt att ha Hans ombord nu när ett antal av våra  långfilms- och TV-projekt närmar sig skarpt läge. Hans roll blir att  säkerställa produktionsstrukturen och flödet för samtliga dramaprojekt,  säger Patrick Nebout, vd och exekutiv producent på Nice Drama i en  kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.