Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Oops SVT Play kapade Viasat Sports sändning

Publicerad: 10 mars 2009, 18:47

Teknikens under!  Eller teknikens blunder? Slutet av lördagens SVT Play-sändning från semifinalen i bandy mellan Sirius och Edsbyn innehöll en exklusiv inblick hos betalkanalen Viasat.


Visserligen är det många som prisar SVT Plays generösa utbud.
Men frågan är om SVT Play inte tog i lite i överkant när man under lördagen även bjöd på en inblick hos MTG:ägda Viasat Sport, vars sändningar vilar på en mer konkurrensutsatt affärsmodell än den som public service normalt skyltar med.

När slutvinjetten, efter den spännande första semifinalen i bandy mellan Sirius och Edsbyn, började rulla dök i alla fall plötsligt Viasat-kommentatorerna Ola Wennström och Sladjan Osmanagic upp i rutan och spred för en stund lite analytisk glans, som eftermäle till matchen.

Enda problemet var att det inte handlade om bandy. Det pratades  fotboll i Viasat Sport.
På något sätt hade någon på SVT Play lyckats koppla in betalkanalen.  

På SVT Play har man sedan Resume.se uppmärksammat dem på den orfrivilliga kapningen klippt bort inslaget.

Hur gick det här till?
– Vi vet inte riktigt. Något inträffade i slutet av den livestreamade sändningen som gjorde att vi måste ta innehåll från mediehanteringens inspelning, förklarar SVT Plays driftchef Lena Vretling för Resumes.se.

Har något liknande hänt tidigare?

– Inte vad jag vet. Men det är så klart inte bra att ha andra kanalers bilder i sändning.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.