Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Opera, Sollenberg och gubbar i hatt – här är nya numret av Resumé

Publicerad: 27 maj 2021, 11:26

Det är som ett libretto från en italiensk opera. När allt såg som mörkast ut vände det och blev en sprudlande framgång. I nya utgåvan av tidningen Resumé berättar vi om Årets marknadsavdelning på Kungliga Operan.


Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Storslaget och färgstarkt med spännande karaktärer. Det handlar inte om vad som händer på scenen vid Gustav Adolfs torg i Stockholm utan på den snart 250-åriga institutionens marknadsavdelning.

I mars 2020 stängdes portarna till Kungliga Operan. Det var pandemi och kunde ha blivit början på en tragedi. Men som av en händelse hade man precis haft premiär på digitala tjänsten Operan Play. Tjänsten var avgörande, i praktiken innebar Operan Play att man mer än någonsin tidigare kom nära sin publik och i slutändan blev utsedd till Årets marknadsavdelning av Resumés expertjury.

Läs mer om vad som egentligen hände på Operan när ridån föll och se Fond & Fonds fantastiska bilder från kulisserna.

En något mer nedtonad, men minst lika intressant historia är den om Erik Sollenberg. Efter 18 framgångsrika år som vd på Forsman & Bodenfors flyttade han till Boulder i USA för att leda CP+B. Han hamnade mitt i en strukturomvandling och en pandemi. Tidigare i våras lämnade han den internationella byråvärlden.

Nu berättar han om vad som hände, vad han förväntar sig och sitt intresse för gamla motorcyklar.

Men det är inte slut där. Här finns en genomgång av Daniel Kahnemans nya bok Brus, vi förklarar reklammöjligheterna i metavers, varumärkesduellen Toyota vs Kia, martechs härskarring avslöjas, Wahlgrens jämförs med Bernadotte på Instagram och Björn Rietz går till storms mot gubbar i hatt.

Och detta är bara en del av vad prenumeranterna kan hitta i Resumé nr 5 2021.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev