Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Organisationsförändringar på Sydsvenskan

Publicerad: 19 november 2015, 09:43

Vad är på gång på Sydsvenskan?

Foto: Hussein El-Alawi

Facket kallades idag till förhandling på Sydsvenskan för att diskutera ”små organisationsförändringar”.


Sydsvenskan/HD har haft en hektisk vecka. I måndags MBL-förhandlades HD:s nya chefredaktör Jonas Kanje, som presenterades under onsdagen. Igår hölls ett styrelsemöte. Idag kallades även facket in till förhandling om organisationsförändringar. Exakt vad det handlar om vill varken ledning eller fack säga.

– Det är små organisationsförändringar och inget som tyder på att vi blir färre. Det handlar om justeringar i den organisation som vi förhandlade om för ett år sedan. Vi har fått Sydsvenskans förslag och det är inget uppseendeväckande, säger Lotta Satz, fackrepresentant i Journalistklubben på Sydsvenskan, till Resumé.

Jan Samuelsson, ordförande Journalistklubben Sydsvenskan:
– Vi har fruktat neddragningar då annonsintäkterna fortsätter nedåt även nästa år. Men i budgeten som presenterats finns inget som vi reagerat på. Frågan är hur stor vinst ägarna skulle kräva för att veta hur man får ihop budgeten. I år gör vi plus på 40 miljoner kronor. Innan budgeten pratade de om ett avkastningskrav på 40-50 miljoner kronor till nästa år också. Hade de fortsatt kräva det hade det sett annorlunda ut, säger han.

Imorgon kommer Sydsvenskan/HD ha ett personalmöte på båda redaktionerna.

Efter sammanslagningen av tidningarna 2014 fick de beskedet att antalet journalisttjänster skulle minska från 230 till 155.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.