Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ortmark: Inte upprörande om mina kollegor kallas hora

Publicerad: 18 februari 2013, 08:07

Åke Ortmark.

Foto: TV8 (Arkivbild).

Åke Ortmark kommenterade näthatet mot journalister i gårdagens "P4 Extra". Hans uttalande får nu hård kritik. – Åke Ortmark verkar inte ha en susning om vad vissa kvinnor tvingas gå igenom, säger Titti Schultz till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Titti Schultz

Åke Ortmark intervjuades i radioprogrammet med anledning av de senaste veckornas debatt om näthat, i synnerhet mot kvinnliga journalister. Ortmark sa bland annat, enligt Expressen:  

– Jag tycker för det första att hot om våld inte är acceptabelt. Däremot tycker jag att man ske se med stor förståelse på andra delar av det så kallade näthatet. Jag tycker inte att det är särskilt upprörande om jag själv blir kallad för horkarl eller om någon av mina kollegor kallas för hora.  

Han menar att näthat är något man får stå ut med för att behålla vår långtgående yttrandefrihet.  

– Alla vi som deltar i det offentliga samtalet har råkat illa ut i just den här meningen genom decennierna. Det är mycket farligt om vi börjar begära skydd, för då begränsar vi yttrandefriheten. Och jag tycker att yttrandefriheten är ett övergripande värde. Man får inte tassa i de marker som skulle innebära att man minskar yttrandefriheten, sa han i radion.  

Men i de sociala medierna fick Ortmark mycket kritik för sina uttalanden, liksom från några av de kvinnliga journalister som har gått ut och delat med sig av det näthat som de fått utstå.  
– Åke Ortmark verkar inte ha en susning om vad vissa kvinnor tvingas gå igenom. Jag tänker inte ens kommentera det, jag vill tiga ihjäl Åke Ortmark, säger Titti Schultz till Expressen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Titti Schultz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.