Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Oscarsvinnaren gör ny film om djurrättskämpe

Publicerad: 30 juli 2013, 13:15

Linus Hallsénius/SCANPIX

Oscarsvinnaren Malik Bendjelloul avslöjade i dag i ”Sommar i P1” sitt nya filmprojekt efter ”Searching for Sugarman”: En dokumentär om en djurrättskämpe i Irak.


Ämnen i artikeln:

Malik Bendjelloul

Det har varit många spekulationer kring vad Oscarvinnaren, Malik Bandjelloul, kommer att göra härnäst efter succédokumentären "Searching for Sugarman" som vann en Oscar 2012. En agent i Hollywood sa till honom att han endast är relevant i tre månader efter att han vunnit priset. I en intervju med Resumé i juni berättade han att han höll på med ett drömprojekt men ville inte avslöja det riktigt än. I dag i "Sommar i P1" berättar Malik Bendjelloul vad hans nästa film kommer att handla om.

Denna gång fångades hans intresse av Lawrence Anthony, en man som räddade Bagdads djurpark som låg i spillror efter den amerikanska invasionen av Irak. Granater hade sprängt djurens burar och och många av dem gick lösa på gatorna. De djur som var kvar höll på att svälta ihjäl. Lawrence Anthony förstod att djuren skulle dö om någon inte gjorde något omedelbart, varpå han köpte en flygbiljett till Kuwait.

Anthony Lawrence lyckades inte bara rädda Bagdads djurpark men även de strussar och leoparder som fanns i Saddam Husseins palats. Malik Bendjelloul intervjuade Anthony Lawrence som berättade att han senare umgåtts tätt med elefanter och hade en teori om att elefanter kommunicerar över långa avstånd på oförklarliga sätt.

När Anthony Lawrence plötsligt dog antog Malik att hans film dog med djurrättskämparen. Bara för att en vecka senare upptäcka en artikel på nätet om att elefanthjorden vandrade i tolv timmar mot Anthony Lawrence hus efter hans död. Väl på plats gick de runt hans hus varv efter varv och var kvar i två dygn.

– Hur flummigt det än lät hade det han pratat om faktiskt stämt, säger Malik Bandjelloul i sommarpratet.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

Malik Bendjelloul

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.