Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Osmakligt – ett lågvattenmärke”

Publicerad: 30 maj 2014, 09:48

Debattredaktören Andreas Henriksson till hårt personangrepp mot Dagens Arenas Eric Sundström.

Foto: Skärmklipp från Dagens Samhälle.

Klockan 03:02 i morse publicerade Dagens Samhälles debattredaktör Andreas Henriksson ett blogginlägg där han bland annat liknar Dagens Arenas chefredaktör Eric Sundström med en "påtänd haschpundare". – Det är ett lågvattenmärke som försämrar debattklimatet, säger Eric Sundström.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleEric Rosén

I blogginlägget går Andreas Henriksson till attack mot Dagens Arena, Politism och Aftonbladet Kultur och Ledare. Kritiken handlar främst om deras opinionsbildning för Socialdemokraterna.  

Men han går också till personangrepp mot Dagens Arenas chefredaktör Eric Sundström.  

"Han skriver om sin arbetsplats på ett sätt som gör att tankarna mer går till en påtänd haschpundare som hittat en ny e-handelssajt i Holland där man kan beställa varuprover på lustiga svampar", skriver han.  

Andreas Henriksson kallar också Eric Rosén, chefredaktör för Politism för "en bekymrad söderhipster som inte riktigt vet hur han ska förhålla sig till det här med genus, intersektionalitet och trendiga feministsnubbar som flörtar med de yngre akademiskt välutbildade kvinnorna i Feministiskt initiativs medlemskader."  

– Man måste få ha glimten i ögat. Det är ingen slump att det publicerades en morgon när det är en klämdag och inte händer så mycket, då blir det en rökare på Twitter, säger Andreas Henriksson till Resumé.  

Enligt honom känner han Eric Sundström och Aftonbladets Karin Pettersson sedan en lång tid tillbaka – och tror att de förstår att han inte menar allvar med personangreppen.  

Något som Eric Sundström dementerar.  

– Jag har egentligen inga kommentarer, men vi har inget privat umgänge. Jag tycker att det här är en osmaklig jämförelse. Ett lågvattenmärke som försämrar debattklimatet, säger han till Resumé.

Andreas Henriksson anger anledningen till haschpåhoppet att Eric Sundström ska ha skrivit "Bananrepublik" om Dagens Samhälle i samband med programmet om Hälsans förskola som sändes i SVT:s uppdrag granskning.  

– Han gick bananas och tappade sitt annars så goda omdöme – Då tänkte jag att jag ska slå tillbaka vid lämpligt tillfälle.  

Så det motiverar ett personangrepp?
– Jag har tidigare i sak bemött Eric Sundströms kritik där jag skriver prydligt och korrekt. Den fick självklart inte alls samma spinn. Det är mitt jobb att få spinn på saker på Twitter, som det här inlägget fått nu. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Jag ser fram emot att få svar och får vara beredd på att möta mitt eget grepp.  

Men är inte risken stor för pajkastning – att man på så sätt frångår den egentliga sakfrågan?
– Hela Twitter är pajkastning. Man ska hålla sig så långt borta från Twitter som möjligt om man vill ha något seriöst, säger Andreas Henriksson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleEric Rosén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News