Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Otto Sjöberg tappar vd-jobbet

Publicerad: 2 december 2010, 12:11

TV4 och Expressen vill göra sina appar själva. Det samägda bolaget Mobilab tappar därmed större delen av sin verksamhet. Otto Sjöberg får sluta som vd.


Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergMobilab

Otto Sjöberg. Foto: Erik Esbjörnsson.

Efter förändringen kommer Mobilab enbart att syssla med mobila kuponger och presentkort. Otto Sjöberg försvinner därmed som vd, och delar av personalen blir övertalig och sägs upp på grund av arbetsbrist, meddelar TV4 och Expressen.

Mobilab startades för två år sedan av Expressen och TV4 för att utveckla innehåll för mobilen.

Resume.se har sökt honom för en kommentar. Otto Sjöberg var tidigare chefredaktör för Expressen.”Den snabba medie- och teknikutvecklingen har gjort att utvecklingen av den mobila verksamheten kommit att hamna väldigt nära kärnverksamheten i respektive bolag. Mot bakgrund av det har Mobilabs ägare sett över verksamheten i bolaget. Mobilab kommer fortsättningsvis att fokusera på vidareutvecklingen av verksamheten kring mobila värdebärare, det vill säga kuponger, presentkort med mera, i fortsatt samarbete med Kuponginlösen. Övrig verksamhet läggs ned, står det i pressmeddelandet.
Otto Sjöberg går nu i stället in i Mobilabs styrelse.
– Utvecklingen av tjänsterna i mobilen har varit explosionsartad. 603 000 nerladdade appar med TV4 Play i spetsen och intäkter som ökat 211 procent sedan vi lanserade riktig tv i mobilen i somras, till exempel. Med de volymerna går det att förstå att ägarna ser verksamheten som en del av befintliga affärsområden. Tyvärr får det tråkiga konsekvenser för Mobilab, säger Otto Sjöberg i en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Otto SjöbergMobilab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.