Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Otto Sjöberg tar över Norstedts

Publicerad: 14 maj 2014, 11:35

Otto Sjöberg.

Foto: Andreas Elgstrand.

Bomben i bokbranschen: Den digitalt drivne medieprofilen Otto Sjöberg, tidigare bland annat chefredaktör för Expressen, blir ny vd på Norstedts, enligt vad Resumé erfar. Avslöjandet bekräftas nu av Norstedts i ett pressmeddelande.


Otto Sjöberg – med ett förflutet som bland annat digital affärsområdeschef för Aftonbladet, online-vd för TV4 och chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen – har under senare år drivit det egna bolaget Media(r)evolution med digitalt fokus.

Han är sedan sin tid på kvällstidningarna ett stort medianamn. Nu går han in i bokbranschen där han får toppjobbet som vd för Norstedts, enligt källor till Resumé.

Efter Resumés publicering kom pressmeddelandet från Norstedts om rekryteringen.

– Boken är berättandets moderskepp, och i den medierevolution som bara  börjat finns det stor potential att utveckla nya plattformar och arenor  för bokens berättande, till gagn för både läsare och författare, säger  han.

I höstas hade Resumé en stor helgintervju med Otto Sjöberg. Den kan du läsa HÄR.

Otto Sjöbergs karriär
Svenska Dagbladet 1977-1981, som  reporter och redigerare. Länstidningen i Södertälje 1982-83. Expressen  som reporter 1985-86. Chefredaktör för Värnpliktsnytt 1986-88.  Aftonbladet 1988-1999, bl a redaktör, nyhetschef, redaktionschef,  affärsområdeschef för Nya Medier. TV4 1999-2001, som vd för nystartade  TV4 Interaktiv. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen  2002-2009. Vd för utvecklingsbolaget TV4 Expressen Mobilab, som jag  startade 2009. Slutade våren 2011 för att starta egna bolaget  Media(r)evolution.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.