Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Otto Sjöbergs media(r)evolution

Publicerad: 5 maj 2011, 12:43

Resume.se kan avslöja Otto Sjöbergs nya bolag. Namnet: Media(r)evolution.nu. – Det är första gången jag jobbar som entreprenör, det känns jättekul, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Otto Sjöberg

Otto Sjöberg. Foto: Erik Esbjörnsson.

Otto Sjöberg var chefredaktör för Expressen 2002 till januari 2009. Därefter blev han vd för TV4:s och Expressens samägda mobilbolag Mobilab.

Nyligen, i februari, lämnade han vd-posten i Mobilab. Han var hemlighetsfull om framtiden men sa att han hade ett ”drömprojekt på gång”. Resume.se kunde då avslöja att han lämnade Bonnier-sfären för att starta eget.

Nu står det klart att han startar ett konsultbolag med namnet: Media(r)evolution.nu. Sajten med samma namn ska vara uppe efter sommaren. Otto Sjöberg är i uppstartsfasen. Han är pappaledig på deltid och arbetar resterande tid för fullt med att komma igång med verksamheten.

– Bolaget står på tre ben – mobilt, media och management, säger Otto Sjöberg, som än så länge arbetar helt solo.

Han har gåt in med helt eget kapital och har redan kunder, berättar han.

– 5-10 stycken, säger han utan att vilja avslöja vilka de är.

– Jag har inte clearat det med kunderna än, därför kan jag inte berätta vilka kunderna är.

När han funderade på vad bolaget skulle heta hämtade han inspiration från boken ”The Age of the Unthinkable” som utgår från den tid vi lever är revolutionär, präglad av förändringar och uppfinnande.

Om det är revolution eller evolution hans bolag ska åstadkomma för sina kunders räkning återstår att se.

– Det är beroende på hur företagen agerar, om man vägrar förändra sig befinner man sig förr eller senare i en revolution, men om man agerar proaktivt kan man någorlunda påverka en evolution. Jag förespråkar en evolution.

Hur känns det att stå på egna ben?
– Det känns jättekul, det är första gången jag arbetar som entreprenör. Tidigare har jag varit intraprenör då jag jobbat med utveckling i stora koncerner som tjänsteman.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Otto Sjöberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.