Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

OTW ökade vinsten

Publicerad: 26 augusti 2015, 13:39

OTW:s vd Anders Rask ser ljust på 2015.

Foto: Pressbild

Contentbyrån OTW ökade sin vinst under 2014, men tappade i omsättning. Nu har man slagit ihop sina två affärsområden Communication och Television.


Ämnen i artikeln:

OTW TelevisionContentbyråerOTW CommunicationContent MarketingEkonomiContentRasmus WintherOTW

OTW Group omsatte 96,5 (104,7) miljoner kronor under 2014 och hade ett rörelseresultat på 15,6 (14,2) miljoner kronor. Man räknar med att växa ekonomiskt under 2015.

– Vi ökar på omsättning och i resultat. Nya projekt kommunicerar vi separat. Vi har ett stort nytt rörligt case som är i produktion nu men som vi väntar med. Detta uppdrag är det första vi tagit med i vår nya setup, som blir en sammanslagning av våra bolag med fokus på rörlig bild, säger vd Anders Rask till Resumé.

I våras startade OTW ett kontor i Göteborg med Rasmus Winther som byråchef.

– Vi jobbar dels med att lösa outsourcinguppdrag från våra ägare, Stampen, samt med OTW:s klassiska contentbyråerbjudande på västkusten.

Idag tillträdde Anna Simmingsköld som tv-chef och vice vd på OTW. Hon kommer närmast från tjänsten som chef för kreativt sälj hos MTG.

– I affärsområdet rörlig bild ska vi jobba med gemensam utveckling, produktion och försäljning för både våra mediehuskunder - tv-kanaler - och våra företags/varumärkeskunder, säger Anders Rask.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News