Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

OTW visar enorm tillväxt – omsätter över 150 miljoner

Publicerad: 24 juli 2018, 12:34

Marcus Wikner, vd OTW.

Foto: Pressbild

Jämfört med 2016 så ökar omsättningen med 20 procent och vinsten med nästan 40 procent, enligt en bokslutskommuniké.


Ämnen i artikeln:

BokslutBufféAnders RaskOTW

Många byråer har gått bra under 2017 och när den välrenommerade contentbyrån OTW visar upp sitt bokslut har de haft en enorm tillväxt.

Nu visar siffrorna för året 2016/2017 (brutet 30 september) att Aller Media verkar ha gjort en bra affär. I år landar omsättningen på 165 miljoner med ett EBITDA-resultat på 19,8 miljoner. Jämfört med 2016 så ökar omsättningen med 20 procent och vinsten med nästan 40 procent, enligt en bokslutskommuniké.

Det har dock hänt stora grejer på OTW. Bland annat har man tappat storkunden ICA Buffé. Byrån har i tio år haft det huvudsakliga uppdraget för printeditionen, vilket man vunnit flera priser för.

– Det är så klart tråkigt att tappa en så pass stor kund och vi har haft ett lyckat samarbete, samtidigt respekterar jag ICA:s beslut, sa OTWs dåvarande vd Anders Rask i en kommentar då.

Anders Rask lämnade i sin tur vd-rollen på OTW tidigare i år och ersattes av Marcus Wikner, som tidigare varit vice vd på byrån. Anders Rask fick ny roll på Aller Media med ansvar för byrånätverk och strategi.

Under årets upplaga av Swedish Content Awards 2018 var OTW nominerade i 24 av 75 bidrag och nominerade i 16 av 19 kategorier. Väl där kammade man hem hela åtta av de 19 kategorierna.

Man har även fått nya spännande uppdrag. Bland annat tog livsstilskedjan Granit hjälp av OTW i lanseringen av nya magasinet "Livet", och Hjärtebarnsfonden valde OTW till att stärka Hjärtebarnsfondens varumärke och nylansera tidningen "Hjärtebarnet".

Det har även hänt grejer i Norden. Sedan 2016 ägs OTW av Aller Media och i mitten av maj bytte Aller-ägda byrån Datagraf i Danmark namn till OTW. Det innebar att OTW kunde titulera sig som en av de största byråerna i Norden med 175 medarbetare.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

BokslutBufféAnders RaskOTW

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.