Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Övervägande positiva reaktioner”

Publicerad: 4 januari 2012, 14:23

Bengt Ohlsson.

Foto: Resumé.

Bengt Ohlssons artikel på DN Kultur har blivit dagens mediesnackis. – Jag har fått övervägande positiva reaktioner, säger han till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Bengt Ohlsson

I sin  artikel på gör Bengt Ohlsson upp med kulturvänsterns konformism och vägrar att ansluta sig till ”Kulturslussens dundrande appeller”. ”Som konstnärligt verksam får du inte vara höger”, skriver han bland annat.

Texten är det hetaste samtalsämnet på Twitter idag och nämns flitigt på flera mediesajter. Men Bengt Ohlsson har själv inte känt av någon storm.

– Jag vet inte riktigt vilka reaktioner texten har väckt, har mest fått mejl av de som brukar höra av sig. Men de har varit övervägande positiva.

Han säger sig inte ha en aning vad som sägs om honom i sociala medier.

– Jag använder mig inte av sånt längre, jag har stängt av den biten helt så att säga.

Bengt Ohlsson anser att ”det röda” till viss del även smittat av sig på journalistiken, men ser det inte som något direkt negativt.

– Det finns vissa värderingar och underförstådda krav om hur man ska skriva om saker, men det står alla fritt att tänka och skriva själva. Jag ser det inte som ett problem.

Ämnen i artikeln:

Bengt Ohlsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.