Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

P1-dokumentär vinner pris i New York

Publicerad: 18 juni 2013, 08:48

Foto: Sveriges Radio

P1:s dokumentär "Projekt Simoom" vann guldmedalj i natt under den internationella radiotävlingen New York Festival.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Daniel Öhman, Thella Johnson och Bo Göran Bodin tog emot priset för bästa undersökande reportage i New York i natt. Reportaget "Projek Simoom" om den så kallade Saudiaffären  handlade om ett kontroversiellt samarbete mellan Totalförsvarets forskningsinstitut och Saudiarabien. Syftet var att tillsammans bygga en vapenfabrik i Saudiarabien.

Reportaget har tidigare vunnit guldspaden och Priz Europa.
– Utmärkelsen i New York är ytterligare ett kvitto på att Sveriges Radios medvetna satsning på undersökande journalistik är viktig och ger eko inte bara i Sverige utan även internationellt. Att berätta vad som verkligen händer i maktens korridorer bakom skyddet av hemligstämplar kan vara en viktig uppgift journalistiken och av stor vikt för demokratin. Det här senaste priset stärker oss i vårt fortsatta arbete, säger Rolf Stengård, grävsamordnare på Ekot.

Även P1-dokumentären "Sierra Stars- laget som hoppade av" av Thella Johnson vann pris under festivalen, bronsmedalj för bästa socialreportage.  Reportaget handlade om Sierra Leones fotbollslag Sierra Stars som lyckades ta sig till fotbolls-VM för ungdomar i Finland.

35 länder deltog i den internationella radiotävlingen.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.