Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

P1 pudlar efter rasismdebatten

Publicerad: 5 februari 2014, 07:52

Alexandra Pascalidos ursäkt inmponerar inte på Alice Teodoresco

Foto: Mattias Ahlm/SR

Resumé kunde igår berätta att den borgerliga debattören Alice Teodorescu anklagar programledaren för P1:s "Hur mycket rasism tål Sverige?", Alexandra Pascalidou, för att vara partisk. Hon och SR-ansvariga ber nu om ursäkt i en debattartikel på SVT. Men Alice Teodorescu är inte imponerad.


"Alice Teodorescu var en skärpt gäst i vårt program, och vi ber om ursäkt för att hon kände sig förminskad", skriver Alexandra Pascalidou, Louise Welander, chef och ansvarig utgivare för samhällsredaktionen på P1 och Marie-Jeanette Löfgren, producent för P1 Debatt i debattartikel.


Alice Teodorescu är dock kritisk till ursäkten på Twitter:
"Inte ett ord om det centrala, att jag förminskade pga hudfärg och bakgrund i en diskussion om rasism.

I programmet, som sändes i lördags, menade Alice Teodorescu att invandrare lätt kan ge upp om man sprider en bild av att det finns en strukturell rasism i Sverige.

Alexandra Pascalidou svarade:
"Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse."

I debattartikeln skriver man nu bland annat:
"Vi hade gärna haft med några till men flera av dina meningsfränder tackade först ja men avböjde senare att vara med. Andra som vi frågade valde också av olika skäl att inte vara med. Så är det med debatter."

– Jag tycker att det är väldigt förvånande. Om man ber om ursäkt så ber man om ursäkt. Det är inte bara jag som har reagerat på hur ursäkten är utförd, säger Alice Teodorescu till SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.