Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

P1-reporter får Publicistklubbens stora pris

Publicerad: 15 maj 2012, 06:55

Katarina Gunnarsson vinner Publicistklubbens stora pris

Foto: Pressbild.

Studio Ett- och Ekot-reportern Katarina Gunnarsson har fått publicistklubbens stora pris 2012: – Det här betyder jättemycket, någon har sett och förstått det jag kämpat med i 19 år som journalist, nämligen att lyfta fram människor i förorter och i bruksorter, säger hon.


Ämnen i artikeln:

EkotPublicistklubbenStudio Ett

Katarina Gunnarsson arbetar framförallt med långa nyhetsreportage och  minidokumentärer.  
Klubbens distrikt i hela landet var med och röstade  fram pristagaren.

Motiveringen lyder: "För att hon förnyat det sociala  reportaget genom att söka där få andra söker och därmed givit plats åt  människor som sällan hörs."
– Priset är ett bevis för att det är  viktigt med längre reportaget i nyhetsflödet. Studio Ett har värnat det  längre formatet när andra nyhetsmedier t ex Aktuellt de senaste åren har  gått mot kortare inrikesreportage, säger Katarina Gunnarsson.

Prissumman ligger på 30 000 kronor.

Katrina Gunnarsson har även vunnit journalistpriser tidigare. Hon har bland annat fått Röda Korsets journalistpris. Hon nominerades till Stora Radiopriset såväl 2010 som 2009. Katarina Gunnarsson har även nominerats till Stora Journalistpriset.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.