Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

P3 anklagas för att trivialisera hat

Publicerad: 25 februari 2015, 15:46

Rapparen Dani M.

Rapparen Dani M hamnade i blåsväder efter kontroversiella uttalanden efter terrordådet i Köpenhamn. Nu får Sveriges Radio-kanalen P3 kritik för att de legitimerar Dani M genom att fortsätta spela hans musik. Enligt debattören Samuel Nudel är det att "trivialisera hat mot judar".


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Hiphoparen Daniel "Dani M" Monserrat har vid flera tillfällen kritiserats och anklagats för antisemitiska uttalanden. Nu senast uppmärksammandes ett facebookinlägg där han kommenterade terrordåden i Köpenhamn.

Dani M skrev att det "luktar som ännu en falskflagg" och "dessa saker sker för att det tillåts att ske och/eller är sponsrade av samma elit som kommer gynnas av det".

Kritiken mot Dani M har varit skarp och riktats från flera håll. I en debattartikel på Aftonbladet är Samuel Nudel, aktiv inom Svenska kommittén mot antisemitisms ungdomsnätverk (SKMA), djupt kritisk till att Public Service-kanalen spelar hiphopartistens musik.

Han skriver att Public Service-kanalen "trivialiserar hat mot judar" och att "det är obegripligt att radiokanalen ignorerar Dani M:s antijudiska uttalanden". Samuel Nudel skriver:

"Nyligen erbjöds Ekoredaktionen utbildning om antisemitism. Jag tycker att ett antal medarbetare från P3 borde delta. SR kan inte – förhoppningsvis omedvetet – trivialisera antisemitism och bidra till att hat mot judar sprids via musik".

Som svar har Sveriges Radio sagt att de står fast vid sin musikpolicy.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.