Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Partiledarna ankifieras i ankdammen

Publicerad: 30 juni 2014, 07:05

Almedalen har anklagats för att vara en ankdamm. Nu är det svart på vitt. Egmont har i ett Kalle Anka-Almedalsnummer ankifierat politikerna, som exempelvis "Didrik Kalfält" (Fredrik Reinfeldt) och "Staffan Sjöben" (Stefan Löfven).


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

Porträtten och postern har tecknats av Arild Midthun, Nordens främsta Kalle Anka-tecknare i ”Tjatter från Ankdammen”.

– Politik behöver inte alltid vara så allvarligt. Vi har tagit fram numret med glimten i ögat och genom att göra det lekfullt tror vi att våra läsare kommer att uppskatta innehållet. Tidningen innehåller även ett uppslag med fakta om politik där barnen till exempel får lära sig hur många ledamöter som sitter i riksdagen. Det här numret har något för både barn och vuxna, säger Jonas Lidheimer, projektledare för Kalle Anka & C:o, i ett pressmeddelande.

Ankifierade politiker: Didrik Kalfält (Fredrik Reinfeldt), Staffan Sjöben (Stefan Löfven), Anke Borg (Anders Borg), Fanny Klööv (Annie Lööf), Jarl Pilt (Carl Bildt), Gusten Piggelin (Gustav Fridolin), Brunhild Styrman (Gudrun Schyman), Margot Ankansson (Magdalena Andersson), Dan Läxlund (Jan Björklund) och Rosa Sikrom (Åsa Romson).

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.