Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Partiledarna pressades om Teliaaffären – så tycker de

Publicerad: 15 augusti 2018, 06:20

Skärmdump från Expressens/Dagens Industris partiledardebatt.

För eller emot Telias uppköp av TV4? Den frågan fick partiledarna svara på under gårdagens debatt. Dessutom i morgonsvepet: Spoon expanderar, Instagrams hackerproblem, Jenny Nordlander till SVT och "The Square" stäms.


Ämnen i artikeln:

TeliaVal 2018SpoonMorgonsvepetTV4

Under tisdagskvällen sändes valspurtens första partiledardebatt, vilket var en samproduktion av Expressen och Dagens Industri. Under de så kallade ”snabbfrågorna”, som gick ut på att partiledarna skulle hålla upp en grön lapp för ja eller en röd lapp för nej, ställdes frågan om staten kan ha kvar sitt ägande i Telia om bolaget köper TV4. Samtliga Alliansledare svarade nej – det gjorde också Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. På vänstersidan var svaren mer tvetydiga. Miljöpartiets Isabella Lövin svarade nej, Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ja och statsminister Stefan Löfven höll upp både en grön och en röd lapp.

– Vi vill ju inte att Telia ska göra den här affären. Vi önskar inte bli ägare till detta. Det har vi varit väldigt tydliga med. Så sista ordet i den här affären är inte sagt ännu, förklarade han sin ståndpunkt.

Se hela debatten här.

Spoon expanderar – öppnar kontor i Nordnorge
Det är i samband med att en av Spoons anställda i Oslo bestämde sig för att flytta hem till Tromsø som etableringen görs, som ett led i att vara nära kunderna.

– Vi vill vara där det händer. Nordnorge är en spännande marknad som vi har haft ögonen på ett tag och som vi vill satsa på, säger Spoon Oslos Agency Director, Marte Ramborg, i en kommentar.

Sedan tidigare har Spoon kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg, Malmö, London och Helsingfors. Bolaget har cirka 200 anställda.

Instagram undersöker om konton har hackats
Flera användare har anmält till Instagram att deras konton har hackats, vilket fått den sociala medie-jätten att gräva djupare i saken. Det uppger de själva i ett blogginlägg. Problemet ska vara omfattande, enligt Karissa BellMashable, men exakt hur många konton som kan vara drabbade är oklart. Nu uppmanas användarna att se över sina säkerhetsinställningar och aktivera tvåstegsverifiering.

Jenny Nordlander till SVT
Jenny Nordlander
, tidigare chefredaktör på Nöjesguiden, blir ny redaktör och programledare på Kulturnyheterna i SVT. Hon har tidigare erfarenhet av Aftonbladet TV och Dagens Nyheter och nu ser hon fram emot att få jobba med tv igen.

– Att jobba med tv tillför ytterligare en dimension. Och jag ser fram emot att lära mig massa nya saker, säger hon till Medievärlden.

Ruben Östlund stäms för ”The Square”
Succéfilmen ”The Square”, där Kings Daniel Hallberg och Martin Sööder medverkar, stäms nu av konstnären Lola Arias. Anledningen ska vara att Ruben Östlund använt hennes namn i filmen utan tillåtelse. En stämningsansökan har lämnats in till en regional domstol i Berlin och syftet ska vara att förbjuda Plattform produktion från att visa filmen. Det skriver SVT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.