Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Pascalidou tillbaka efter hatet

Publicerad: 4 Mars 2015, 09:24

I förra veckan berättade Alexandra Pascalidou att hon fått nog av de rasistiska påhopp hon utsätts för och övervägde att lämna programledarjobbet på Ring P1 i Sveriges Radio. Nu bryter hon tystnaden och berättar på sin blogg att hon planerar en comeback i offentligheten.


Ämnen i artikeln:

Ring P1Alexandra PascalidouSveriges Radio

Programledaren och medieprofilen Alexandra Pascalidou tillkännagav i förra veckan på sin blogg att hon inte längre orkade med hatet, hoten och trakasserierna hon utsätts för som programledare för Ring P1. I ett mejl till Medievärlden skrev hon att hon övervägde att lämna programledarjobbet.

Efter blogginlägget har Alexandra Pascalidou tackat nej till intervjuer och samtidigt fått stöd av branschkollegor i sociala medier. I ett nytt blogginlägg berättar hon att uppbackningen har fått henne att tänka om. Nu planerar hon att komma tillbaka till offentligheten.

"Efter hatet kommer kärleken. Som en motkraft. Ett motgift mot det vämjeliga viruset som successivt förgiftar samhällskroppen. Ingen är immun mot hat, rasism, sexism, homofobi, islamofobi, antisemitism och alla andra varianter av förakt, förnedring, förföljelser.

Sakta men säkert bryts vi ner. Så plötsligt är vi nere för räkning. Men jag kommer resa mig på tio. Tack vare er. För några alternativ har jag inte. Att tiga resten av livet finns inte på min karta. "Hellre fly än illa fäkta" är inte mitt ordspråk. Jag tänker slåss tills jag inte längre har en röst att höja. Tack vare er", skriver hon i bloggen.

Alexandra Pascalidous har en schemalagd programledarperiod i Ring P1 i och enligt SVT finns det inget besked om att programmen kommer att ställas in.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.