Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pascalidous program om rasism frias

Publicerad: 26 maj 2014, 12:59

Alexandra Pascalidou

Foto: Mattias Ahlm/SR.

P1-programmet ”Hur mycket rasism tål Sverige?” har friats av Granskningsnämnden. Programmet granskades för om det var partiskt eller ej. Den borgerliga opinionsbildaren Alice Teodorescu har också öppet kritiserat programledaren Alexandra Pascalidou för partiskhet i programmet.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenAlexandra PascalidouAlice Teodorescu

”När jag sovit på saken är jag än mer förbannad över gårdagens #p1debatt  och det bemötande jag fick. Vad hände med anständigheten?”

Så lät  det från den borgerliga opinionsbildaren Alice Teodorescu som bland annat menade att om man sprider en  bild av invandrare att de har svårare att ta sig fram i samhället kan det göra att man inte anstränger sig, vilket inte  Alexandra Pascalidou köpte.

Alice Teodorescu ansåg att programmet  hade en övervikt vad gäller människor som anser att det finns en  strukturell rasism i Sverige.

Anmälarna till Granskningsnämnden är  inne på samma linje och menar att programledaren drev sin egen agenda i  debatten och tog ställning mot Sverigedemokraterna och inte som hade  samma uppfattning om strukturell rasism.

Nämnden friar dock programmet och anser inte att  programledarens ”något tillspetsade uttalanden eller förhållningsätt”  gjorde att P1-programmet stred mot kravet på opartiskhet

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.