Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Påven ger sitt stöd till Dawit Isaak

Publicerad: 8 juli 2014, 06:29

Foto: Wikipedia/Casa Resada.

Påven Franciskus ger sitt stöd till Dawit Isaak - Expressen var med när svenske Carlos Luna fick audiens för andra gången. Dalarnas Tidningar, DT, fick en exklusiv intervju med nyförlovade Carl Philip Bernadotte och Sofia Hellqvist. Tour de France-cyklister rasar över att engelsmän tar selfies längs med vägarna, vilket redan har orsakat en olycka - loppet inleds i England i år. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Påven ger sitt stöd till Dawit Isaak
Den fängslade journalisten Dawit Isaak har fått stöd från påven Franciskus. Det rapporterar Expressen som var med när svenske Carlos Luna fick audiens hos påven för andra gången. Påven menade att Dawit Isaak är en person som lider svårt i sin nuvarande situation.
- Jag hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig för Dawit. Jag sänder honom och hans familj min välsignelse och hälsning, säger påven till Expressen.
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson uppger också att fyra katolska biskopar i Eritrea skrivit ett brev som öppet kritiserade förhållande i diktaturen, vilket gör att "tajmingen är onekligen bra".

Dalarnas tidning först att intervjua Carl Philip och Sofia
De tittade lite blygt på varandra och sedan sa det det klick redan vid första träffen. Det berättar nyförlovade prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i en exklusiv intervju med Dalarnas Tidningar, DT. Tidningen rapporterar också att det var en självklarhet för paret att ge den första och enda intervjun till DT eftersom Sofia Hellqvist är uppvuxen i Älvdalen i Dalarna.

Tour de France-cyklister rasar över selfies
Årets upplaga av Tour de France inleds med ett par etapper i England innan man kör i Frankrike som vanligt. Publikmässigt har man nått nya höjder, men man har fått stora problem med att folk tar selfies längs med vägarna, vilket är en fara för cyklisterna.
– Det är en "pain in the ass", säger Team Skycyklisten Geraint Thomas till The Telegraph.
Det har också skett en olycka där en åskådare som bar en kamera träffades i hög fart av Diego Lopez Garzia och han tog med sig Andy Schleck och Simon Gerrans i fallet.
Cyklisterna har kunna fortsätta tävla, men åskådarens hälsotillstånd är osäkert, enligt Expressen.

Kinnevik-bolagets reklam retar kärlekspar
Klädhandlare jobbar alltmer med annonser som följer en vart man än surfar. Processen kallas retargeting och innebär att kakan i din webbläsare sparar information om vad man tittat på eller lagt i kundkorgen. Sedan kan annonsen dyka upp på andra sajter en stund senare. Kinneviks delägda bolag Zalando, man äger 36 procent, har fått hundratals klagomål från irriterade kunder som hade tänkt att överraska sin partner, enligt DI.
Zalandos presstalesperson, Boris Radke, menar ändå att det också finns stora fördelar eftersom en kund kan få vetskap om sänkt pris på en produkt utan att ens behöva gå in på Zalando.

JK överklagar GP-dom
Hovrätten friade tre GP-journalister som har stått åtalade för brott mot tystnadsplikten. Kvinnan hävdade att hon hade blivit lovad total anonymitet i en intervju där hon berättade om en våldtäkt, men ansåg att det gick att känna igen bilden i reportaget. Justitiekanslern, JK, överklagar nu hovrättens dom, enligt Sveriges Radio.

Somnade - kräver 68 miljoner kronor i skadestånd
Sportkanalen ESPN zoomade in en sovande supporter, Andrew Robert Rector, under mötet mellan baseboll-lagen New York Yankees och Boston Red Sox.
Nu stämmer han tv-kanalen, New York Yankees och ligan på totalt 68 miljoner kronor eftersom han anser sig ha blivit förolämpad – kommentatorerna raljerade över supportern. Andrew Robert Rector kallar det hela ett "oändligt verbalt korståg", enligt Aftonbladet som refererar till Ny Times.

Samsung rasar i vinst
Den sydkoreanska elektronikjätten Samsung har minskat vinsten med 25 procent under det andra kvartalet. Rörelseresultatet landade på 49 miljarder kronor och vinsten faller för tredje kvartalet på raken. Det beror dels på en minskning på smartphone-marknaden, dels en stark won, enligt DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.