Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peder Bonniers iPad-experiment skrotas

Publicerad: 7 januari 2014, 13:09

Peder Bonnier.

Foto: Carola Björk.

Båda iPad-titlarna i Peder Bonniers skapelse Boom Publishing – C Mode och Trendenser – har lagts ner. Några liknande periodiska produkter från Bonnier Tidskrifter är inte att vänta. – Vi har fullt fokus på webbaffären, säger Peder Bonnier till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Peder BonnierBonnier Tidskrifter

Boom Publishing, som startades 2011, som ett rakt igenom digitalt förlag sorterade under BT Digitala Medier. Niclas Blixt Madison har varit chefredaktör.

Peder Bonnier, chef för BT Digitala Medier, sa i samband med starten att det nya  förlaget skulle fungera som en digital experimentlåda. Förhoppningen var  att få till ”en global hit eller två”.

Båda titlarna C Mode och Trendenser har dock nu lagts ner. C Mode, som var baserad på Caroline Blomsts modeblogg lades ner i mitten av förra året och Trendenser skrotades vid årsskiftet.

Enligt Peder Bonnier är inte längre periodiska produkter av det slaget prioriterat.

– Både C Mode och Trendenser vann priser och apparna hade 170 000 nedladdningar vilket nog få andra lyckats nå. Men nu fokuserar vi helt på webbaffären där vi utvecklar kvaliteten i vårt annonserbjudande genom extremt attraktiva sajter och produkter, oavsett om det handlar om display eller native advertising, content marketing, säger Peder Bonnier till Resumé.  

Trots bakslaget för experimentlådan Boom flaggar Peder Bonnier för nya produkter, och Boom fortsätter att vara ett samlingsnamn för den  experimentella sidan av den digitala verksamheten.

– Vi har alltid massor av digitala projekt i pipeline, några kommer i år.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.