Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pengapotten minskar för Readly

Publicerad: 29 maj 2015, 14:23

Den digitala tidningstjänsten Readly har som ambition att leda digitaliseringen av förlagsbranschen och skriver på sin hemsida att de "planerar att snabbt expandera internationellt". Men i går rapporterade Di Digital att Readly missade målet på 30 miljoner i den senaste nyemissionen.


Ämnen i artikeln:

DI DigitalStefan Ohlsson

Under en extrastämma i slutet av förra året beslutades att Readly skulle göra en nyemission. Aktieägarna erbjöds att teckna nya aktier i Readly fram till den 13 april. Men enligt Di digital gick ett mejl ut den 15 april till Readlys aktieägare med uppgiften att Readly behövde skjuta fram anmälningstiden ytterligare två veckor eftersom för få hade deltagit i nyemissionen.

Vad nyemissionen slutligen gav i pengar har inte nått aktieägarna men ambitionssiffran, 30 miljoner, nåddes inte.

–Vi tog in betydligt mindre. Vad det betyder kan jag återkomma till när allt är klart och noterat hos bolagsregistret, säger Per Hellber, vd på Readly, till Di Digital.

Di digital skriver också att Readlys landschefer har ombetts att se över vilka fakturor som man eventuellt kan skjuta fram.

–Som uppstartbolag tror jag att man alltid kommer till en situation där likviditeten är under press, och så är det även i vårt fall. Men det är väl inte helt konstigt i en uppstart när man ligger och skjuter kostnader mer än vad man får in i intäkt, att man måste planera sina utflöden, säger Per Hellberg till Di Digital.

Den ekonomiska situationen blir än allvarligare av att Readlys tidigare chief content officier Stefan Ohlsson riktat en stämningsansökan mot sin före detta arbetsgivare. I den står att avskedandet av Stefan Ohlsson skedde utan skälig grund och därför är ogiltigt. Vidare kräver han ett skadestånd på 140 00 och menar också att bolaget bör betala hans lön från december 2014 fram till datumet för förhandlingen.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

DI DigitalStefan Ohlsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.