Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peppe Eng i pension

Publicerad: 11 december 2012, 07:48

Sportprofilen Peppe Eng går i pension. I en intervju med Expressen drar han sig till minnes en rad händelser med alltifrån Ingemar Stenmark och Let´s Dance till triss-skrap.


Ämnen i artikeln:

TV4

Karriären inleddes med Svenska Dagbladet innan han började på  Radiosporten 1972.

Parallellt körde han Hallåman på TV2 och olika  uppdrag i tidningsvärlden:
– Det är ju inte klokt egentligen. Jag  hade tre, fyra jobb samtidigt. Hur hann man med? Det kan man ju undra i  dag, säger Peppe Eng till Expressen.

Stora genombrottet kom som  reporter och programledare på Radiosporten. 1990 ringde Bengt Magnusson upp honom och skulle köpa över honom till TV4:
– Det var inte svårt  att tacka ja. Jag hade gjort allt på radion och ville ha nya utmaningar.  Dessutom var det ett annat pröjs också. Jag fick bra betalt, säger han.

Han berättar en rad anekdoter om vad han har varit med om under sin långa karriär inom journalistiken. Han tycker att han har Tommy Engstrand att tacka för mycket efter att av sina första pass i Radiosporten:
–  Dagen efter kom min mentor och förebild, Tommy Engstrand, med två  A4-papper. Han hade antecknat det jag borde bli bättre på och det jag  gjort bra, säger Peppe Eng.

En annan minnesvärd händelse var när han  var programledare i Nyhetsmorgon.

En gubbe hade vunnit på triss och  skulle skrapa, men inget hände:
– Jag hörde i mina lurar från  kontrollrummet att gubben var tvungen att skynda sig, vi skulle gå till  reklam. Det visade sig att gubben skrapade på det stora kuvertet. Jag  hade ju ingen aning om att lotten skulle tas ut innan han började  skrapa, säger Peppe Eng.

Han kommer även ihåg hur han bevakade  Ingemar Stenmark under hans stora år. Han minns särskilt OS i Lake  Placid 1980 när Ingemar Stenmark vann guld i både slalom och storslalom.  

Han tycker också att det var roligt att arbeta med killar som Billy  Lansdowne och inte minst Peter Antoine under sin tid på Tipslördag.

Han minns även tiden i Let´s Dance och hur Tony Irving gjorde allt för att jag skulle åka ut:
– Han  var dum mot mig och uppmanade alla att bojkotta Peppe. Han betedde sig  vidrigt och det var ingen som lyssnade på honom, som tur var, säger  Peppe Eng.

Han berättar också storyn om sin guldtand:
– Det var en  kille som kastade en sten på mig. Jag fick en silvertand först och  sedan en guldtand. Det gjorde så förbaskat ont. När jag var 18 år skulle  tandläkaren byta ut guldtanden till en vit i plast. Men jag vägrade, säger Peppe Eng.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.