Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pepsi avbryter kampanj: ”Kanske den värsta genom alla tider”

Publicerad: 6 april 2017, 05:39

Kendall Jenner ger en Pepsi till polisen.

Läskvarumärket stoppar den utskällda kampanjen med Kendall Jenner, SD-toppar skrev under falskt dokument kring mediesatsningen och Trump stöttar sexanklagat Fox-ankare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Kendall JennerReklamfilmPepsi

Pepsi avbryter kampanj: "Kanske den värsta genom alla tider"
Resumé berättade igår om kritikstormen mot Pepsi efter reklamfilmen med Kendall Jenner. I filmen får vi se hur modellen och sociala medier-stjärnan går direkt från en modeplåtning till en demonstration, och sedan bjuder en polisman på en Pepsi. Det senaste dygnet har filmen fått ta emot en flodvåg av kritik för att trivialisera black lives matter-rörelsen och att lägga ett glättigt skimmer över människors protester.I går kväll meddelade läskvarumärket att de drar tillbaka den bespottade kampanjen.
"Pepsi försökte förmedla ett globalt budskap om enighet, fred och förståelse men vi missade helt klart målet och ber om ursäkt" skriver Pepsi i ett pressmeddelande enligt Reuters. De ber också om ursäkt till Kendall Jenner för att ha försatt henne i den här situationen.

Recension av den "kanske värsta reklamfilmen genom alla tider"
The Idependent har gjort en scen-för-scen-recension av Pepsis reklamfilm: "Så kom det: Lågvattenmärket av varumärken som använder sig av etisk medvetenhet för att sälja sina produkter. Pepsi avslöjar det hemliga vapnet för att bekämpa polisbrutalitet: kolsyrad läskedryck" skriver tidningen.

Experterna om Pepsis magplask
Adweek har samlat in omdömen från ett antal experter kring kring Pepsis avbrutna. Budskapet är att varumärket borde ha pratat med människorna de försöker porträttera innan de spelade in filmen.
"Den trivialiserar allvaret i frågan" säger varumärkeskonsulten Allen Adamson.

SD skrev under falsk dokument
Härvan kring Sverigedeomkraternas mediesatsning Samtid & Framtid fortsätter. Nu avslöjar Expressen att partiledaren Jimmie Åkesson och den övriga ledningen hittade på en bolagsstämma och ljög i dokument för att slippa problem med myndigheterna.
– Det skulle kunna vara fråga om ett osant intygande, säger Peter Källenfors, chefsjurist på Bolagsverket, till tidningen.

NRK filmar renarnas förflyttning
Norge har blivit kända för att ha myntat begreppet "slow tv". Bland annat med maratonsändningar av en sju timmar lång tågresa från Bergen till Oslo samt en 134 timmar lång båttur läns Hurtigrutten. Från den 21 april kommer norska NRK att direktsända en renflocks förflyttning från vinter- till sommarbetet – filmat ur en rens perspektiv, skriver TT.

Fox-ankaret får stöd av Trump efter trakasseri-anklagelser
Fox News-profilen Bill O'Reilly har anklagats för sexuella trakassier av fler kvinnor, vilket New York Times avslöjade. Nu får han stöd – av självaste presidenten Donald Trump.
– Personligen tycker jag inte att han skulle ha gjort upp i godo. Man ska ta det hela vägen. Jag tror inte att Bill gjort något fel, säger Trump till tidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.