tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Per Blankens ny vd för Friday TV

Publicerad: 4 maj 2012, 09:21

Per Blankens, som bland annat jobbat med Idol på TV4, blir vd för Metronome-ägda produktionsbolaget Friday TV.
Han efterträder Estelle Bodén som tidigare aviserat sin avgång.
– Det här är det roligaste och mest intressanta erbjudande jag har fått under min Tv-karriär, säger Per Blankens i en kommentar

Ämnen i artikeln:

Friday TVPer Blankens

MH

Magnus Helander


Estelle Bodén lämnar företaget för ”nya  utmaningar” och företagets  två andra grundare Jock Millgårdh och Mattias Olsson lämnade nyligen företaget i slutet av 2011.

Friday  TV ligger bakom format som blanda annat Körslaget (Clash of the Choirs),  Ensam mamma söker (Singel Moms) och Minuten (Minute to Win It). Minuten  har totalt licensierats i 63 länder, varav 24  under förra året.

Per  Blankens har en gedigen tv-bakgrund. På meritlistan finns  bland annat komediserien c/o Segemyhr, Sen kväll med Luuk,  Melodifestivalen 2006 och 2007 samt fem säsonger av Idol. För det har  han vunnit både Kristaller och Aftonbladets TV-pris.

Per Blankens har nu senast varit programchef på Meter Television.

–  Per är en av Sveriges bästa programskapare och har stor erfarenhet av  att utveckla såväl som att producera och förverkliga nya TV-program.  Hans enorma kreativitet och  kompetens har sin grund i bred Tv-underhållning. Han har stor  erfarenhet som kreativ ledare, är en mycket uppskattad person i  branschen och närmast självklar i rollen, säger Anna Rydin, chef för  Metronomes svenska TV-verksamhet, i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev