Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Per Gunne lämnar Metro

Publicerad: 5 mars 2012, 14:56

Per Gunne.

Foto: Erik Esbjörnsson.

Per Gunne lämnar Metro efter fem år som chefredaktör för gratistidningen. Han blir vice vd för Stureplansgruppen.


Ämnen i artikeln:

MetroPer Gunne

Per Gunne har varit en profil på innekrogarna på Stureplan som dj.

Nu lämnar han chefredaktörsjobbet på Metro för jobbet som vice vd på krogimperiet Stureplansgruppen.

Metros arbete med att hitta en ny   chefredaktör inleds omedelbart. Under rekryteringsprocessen arbetar Per   Gunne kvar som chefredaktör.

– Det är mycket tråkigt att Gunne har valt att sluta. Han har varit   en viktig del i de senaste årens framgångar inte bara som chefredaktör   utan även som kulturbärare för Metro. Nu söker vi en person som kan ta   över och fortsätta utveckla tidningen både i pappersform men även   online. Metro är ett expansivt företag och vi behöver en person som både   kan leda det redaktionella arbetet och utveckla framtidens produkter,   säger Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige, i en kommentar.

Per Gunne har varit tidningens chefredaktör sedan 2007.

– Jag har haft och har otroligt roligt på Metro. Det har varit en  spännande tid då vi kontinuerligt utvecklat tidningen och vår  journalistik. Vi gjorde ett av våra bästa år 2011. Under våren har vi  genomfört en lyckad redesign där vi ytterligare förstärker Metro  kärnvärden. Tidningen går helt enkelt mycket bra, det här är ett utmärkt  tillfälle för mig att prova något nytt, säger Per Gunne.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MetroPer Gunne

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.