Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Per Holknekt startar "Miss World"

Publicerad: 3 juni 2012, 20:16

Per Holknekt.

Foto: Resumé.

Odd Molly-grundaren och reklambyråinvesteraren Per Holknekt startar tidningen "Miss World", tillsammans med Jesper Heed, grundare av festivalen Peace & Love. Magasinet ska vara "en kärleksfull och ofiltrerad käftsmäll".


Ämnen i artikeln:

Per Holknekt

Per Holknekt och Jesper Heed träffades på Peace & Love-festivalen för några år sedan och blev genast vänner.

Nu drar de igång tidningsatsningen "Miss World" - ett unisexmagasin på hela 260 sidor som ska komma ut fyra gånger per år, med start den 19 juni.

- Miss World är ett slags skott i skrovet på dess egen titel. Miss World ämnar visa på den andra skönheten, den sanna, den som istället borde vara vår ciceron och ledsagare, säger Holknekt och Heed om tidningstiteln, i ett pressmeddelande.

Tidningen komemr att vara unik, menar duon,

- Miss World är en magasinsvariant av ett slags utopisk TV-kanal i pappersform. Som en fredagskväll i soffan. En tablå av allt tänkbart, utan annan röd tråd annan den än att den saknar röd tråd. En galen mix där du aldrig vet vad som väntar när du vänder blad. Och den är till skillnad från mycket annat samhälleligt inte emot något annat än, ja just det, sin egen titel.

Vad gör Miss World unik?
- Den ifrågasätter saker vi tar för givet. Miss World pådyvlar ingen något villkor för hur man bör vara. Miss World drar hellre ner byxorna på media självt. Miss World gör dessutom det märkliga att den som redaktion lämnar över makten, istället för att missbruka den. Miss World bjuder in konstnärer, fotografer, spännande personligheter och andra att göra vad fan man vill med tidningen, utan censur.

- Även läsarna kommer med tiden att bjudas in att ta makten över tidningen. Vansinne.

MISS WORLD-MANIFESTET

Miss World är allas vår hyllning till Moder Jord, till oss som lever här och till det naturligt attraktiva. Till det som är viktigt på   riktigt i ord, bild och handling.

Vi vill skapa ett magasin som ska bryta det likriktade utbudet. Vi vill fylla ett tomrum och påminna om allt som vi glömt i jakten på mer. Vi vill knäcka konventionerna. Utmana. Bråka. Skratta och kittla. Vara en kärleksfull och ofiltrerad käftsmäll.

Vi tror på den mänskliga berättelsen, på den mänskliga rösten.

Power to the people.

Vi lovar att vara fria från höga hästar och obegripliga pretentioner. Hos oss ska alla känna sig välkomna - för vi tror på mötet mellan människor och på saker som vi faktiskt har gemensamt.

Miss World är livet självt. Ingen beauty queen. Snarare en snyting mot skönhetsideal, hets och fördomar. De kan ärligt talat dra åt helvete.

Miss World är inte rädd. Miss World är inte cool eller fabulous. Bara lite näck. Och tillsammans tänker vi, som blygsam målsättning, förändra världen. Och ja, kanske även ha lite roligt längs vägen.

Allt börjar någonstans. Du håller nu i den nya kompassen.Control-Alt-Delete!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per Holknekt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.