Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Per Karlsson ny chef för Sportbladet

Publicerad: 16 januari 2008, 08:22

Aftonbladet byter chef för Sportbladet - igen. Per Karlsson efterträder Fredrik Lilja som varit sjukskriven en längre tid. – Det är naturligtvis en stor utmaning, säger Karlsson.


Per Karlsson. Foto: Aftonbladet.

Hösten 2004 slutade Sportbladets grundare Lars Östling efter många år som sportchef. Hans efterträdare Ronny Olovsson fick sparken efter kort tid och ersattes av Fredrik Lilja våren 2006.

Lilja har nu varit sjukskriven en längre tid och i stället har Håkan Andreasson gått in som tillförordnad chef.

Vid ett stormöte på Sportbladet på tisdagskvällen presenterade Aftonbladets nya chefredaktör Jan Helin en ny sportchef - nuvarande editions- och biträdande redaktionschefen Per Karlsson, 39. Han kommer även att ta plats i redaktionsledningen.

Karlsson har jobbat med sport på Aftonbladet tidigare och ser fram emot att få ansvara för tidningens bevakning av idrottens värld.

– Det är naturligtvis en stor utmaning. Dessutom står vi inför ett fantastiskt sportår med både fotbolls-EM, utökad allsvenska och OS, säger han i en kommentar.

Håkan Andreasson blir biträdande sportchef och kommer att vara nyhetschef tillsammans med Pontus Carlgren.

Fredrik Lilja ska nu slussas in i en ny roll på nyhetsredaktionen.

– Jag har jobbat på Aftonbladet sport sedan 1993, det känns som rätt läge att göra något annat och jag ser fram emot att börja jobba med nyhetstidningen. Och det känns tryggt att lämna över Sveriges bästa sportredaktion till Per Karlsson, säger Lilja i en kommentar.

Per Karlsson tillträder tjänsten den 4 februari.

Och Jan Helin tycks vara mycket nöjd med lösningen.

– Sportbladet är extremt viktigt för oss. Vi är ledande på sportjournalistik i Sverige och tänker förbli det. Jag är mycket glad över att vi nu får starkast tänkbara laguppställning inför det spännande sportåret 2008, säger Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.