Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Perfect Day+Baluba=sant

Publicerad: 20 december 2011, 12:44

Amanda Schulman och Hannah Widell är hjärnorna bakom Perfect Day.

Foto: Fredrik Thambert.

Perfect Day har skrivit ett samarbetsavtal med Baluba Television och det nordiska systerbolaget Nice Entertainment Group. De har nu exklusiv förtur att producera alla format som utvecklas av bolaget med Hannah Widell, Amanda Schulman och Jan Zachrisson i spetsen.


Ämnen i artikeln:

BalubaPerfect Day

– Vi pratade med flera produktionsbolag, men vi ville framförallt ha en nordisk samarbetspartner, och det spännande med Baluba är att de är fristående. De ägs inte av någon internationell koloss, säger Hannah Widell som är Perfect Days vd.

Amanda Schulman tillägger:
– För oss är det också viktigt att ha en partner som vi kan ha roligt med och som uppskattar våra format.

Perfect Day startade sin verksamhet i september och har nu börjat dra i gång på allvar. Syftet med bolaget är att ta fram karaktärsdrivet innehåll som kan publiceras på alla olika plattformar. Avtalet med Baluba och Nice Entertainment gäller de format som är tänkta att gå i tv.

– De har exklusiv rätt till allt vi kommer på som har med tv och göra. Vi känner att vi nu är redo att bli ett eget formatbolag, så vi kommer att pitcha direkt mot kanalerna. Men allt vi säljer in kommer de att producera, säger Hannah Widell.

Förhoppningen är att de första färdiga produktionerna kommer att synas i rutan till nästa höst, berättar Amanda Schulman. För Balubas del innebär avtalet att de får ett komplement till sin egna utvecklingsavdelning.

– Det är roligt och en ytterligare källa till produktioner. Vi har en egen stark utvecklingsavdelning men nu får vi ytterligare ett ben. Dessutom är de väldigt starka inom den karaktärsdrivna genren, säger Erik Wahlberg, vd på Baluba Television.

Han har stor tilltro till samarbetet och ser det som "väldigt roligt och lustfyllt". Att det skulle vara lite av en chansning att börja arbeta med ett så pass nystartat bolag håller han inte med om.

– Bolaget är nytt, men Hannah, Amanda och Zacke som ligger bakom är inte nya i branschen. Jag vet vad de går för, och vi har jobbat tillsammans i andra konstellationer tidigare, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BalubaPerfect Day

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.