måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Persbrandt: Åsa Linderborgs kritik är ointressant

Publicerad: 5 november 2013, 07:23

Åsa Linderborgs kritik bekommer inte Mikael Persbrandt. Bilden på honom kommer från kommande filmen ”Mig äger ingen”.

Foto: Resumé och pressbild.

Filmatiseringen av Åsa Linderborgs självbiografi ”Mig äger ingen” risas av författaren själv. Men Mikael Persbrandt, som spelar pappan, bryr sig inte om kritiken. – Den är ointressant för oss som har gjort filmen, säger han till TT.

Ämnen i artikeln:

Åsa LinderborgMikael Persbrandt

MH

Magnus Helander


Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är inte nöjd med filmatiseringen av hennes självbiografiska bok ”Mig äger ingen”. Linderborg menar att filmen har en stämning och handling hon inte känner igen sig i.

– Om någon undrar "varför har du låtit dem göra den här filmen?" så ... ja, det är frågan, säger Åsa Linderborg till SvD.

Men både Mikael Persbrandt, som spelar den alkoholiserade pappan, och regissören Kjell-Åke Andersson säger att det inte spelar någon roll vad hon tycker.

– Tänk dig själv att vi  skulle göra en film om ditt liv. Du skulle känna att "nej, så där var  det inte". Djupt personliga minnen fungerar så. Men den där diskrepansen  mellan vad som är sant och vad som är falskt, den är ju ointressant för  oss som har gjort filmen. Det viktiga här är att förmedla en känsla  till publiken, som kanske börjar tänka på sin bakgrund och sin barndom,  sina kanske dåliga cirklar. Då har vi lyckats, säger Mikael Persbrandt till TT.

Regissören Kjell-Åke Andersson:

– Jag har inte gjort filmen om  henne, den är gjord "fritt efter" hennes roman. Det är alltid en fara  med självbiografiska filmer men jag har gjort det här med kärlek.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev