måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Persbrandt kan mista Unicef-uppdraget

Publicerad: 18 mars 2011, 11:01

Mikael Persbrandt har gått under jorden efter publiceringarna om att han dömts för narkotikabrott. Inte ens hans uppdragsgivare Unicef har kunnat nå honom. Persbrandt riskerar nu att tappa sin roll som ambassadör för FN:s barnfond.

Ämnen i artikeln:

Jan GuillouUnicefMikael Persbrandt

CS

Christian Ström


Aftonbladet idag.(Metro var först med nyheten)

Metro rapporterar idag att skådespelaren Mikael Persbrandt erkänt att han tagit kokain. Han greps av polisen den 16 januari vid en polisrazzia mot krogen Soap Bar i centrala Stockholm. Mikael Persbrandt har erkänt brottet  och döms nu genom ett strafföreläggande att betala 13 000 kronor i böter.

Mikael Persbrandt utnämndes 2006 till amassadör för FN:s barnfond Unicef. Ingeborg Ekblom är informationschef på Unicef.
– Vi tycker det är väldigt beklagligt och tar givetvis avstånd från det här. Jag har försökt att komma i kontakt både med honom och hans agent under morgonen utan framgång, säger hon till Resume.se.

Hon berättar också att Unicef inte hunnit ta ställning till hur man kommer att hantera situationen eller framtida samarbeten med skådespelaren.
– Vi fick reda på det här genom medierna nu på morgonen och vi söker nu Mikael Persbrandt för att diskutera det inträffade, säger Ingeborg Ekblom.

Mikael Persbrandt är dessutom just nu aktuell i nyfilmatiseringen av filmerna om Carl Hamilton, som baserats på böcker av Jan Guillou. Författaren vill inte kommentera uppgifterna om att Mikael Persbrandt erkänt narkotikabrott.
– Jag har inga kommenterar till det, säger Jan Guillou.

Nedan: en av Persbrandts filmer för Unicef

</div>

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev