Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Personalen kräver Mats Edmans avgång

Publicerad: 1 december 2015, 15:11

Mats Edman, chefredaktör och vd Dagens Samhälle.

Foto: Press

Sedan Mats Edmans tillträdde som chefredaktör och vd på Dagens Samhälle 2010 har nio personer slutat. Nu är fackklubben upplöst och medarbetarna kräver att han avgår.


Journalisten rapporterar idag att det råder uppror på Dagens Samhälle. Åtta av Dagens Samhälles journalister har skrivit under en missförtroendeförklaring mot chefredaktören och vd:n Mats Edman.

Journalisten har bland annat fått information om att det förekommer mobbning på arbetsplatsen, att enskilda kan få utskällningar, att ledningen undviker synpunkter från personar och att det finns publicistisk kritik som inte hanteras.

Fem journalister är för tillfället sjukskrivna. Sen Mats Edman tillträdde 2010 har nio personer slutat – oräknat pensionsavgångar. Ännu en person slutar i januari.

Den lokala fackklubben har avgått som en protest till styret.
– Det är uppenbart att det finns ett stort missnöje med hur redaktionen har letts. Chefredaktören har fått en tydlig läxa. Han har skrivit en handlingsplan. Vi har också tagit in en ledarskapskonsult som ska jobba med ledarskapet. Om det är tillräckligt eller inte vill jag inte uttala mig om än, säger Dagens Samhälles styrelseordförande Julia Branting till Journalisten.

Mats Edman har inte låtit sig intervjuas.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.