Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Persson och Schibbye kan vinna Augustpriset

Publicerad: 21 oktober 2013, 12:39

Johan Persson och Martin Schyibbye

Foto: Andreas Elgstrand

Martin Schibbye och Johan Persson återfinns bland de nominerade til Augustpriset. Även journalisten Dan Josefsson nyutgivna bok om Thomas Quick-fallet kan vinna pris.


Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin SchibbyeThomas QuickDan Josefsson

"438 dagar Vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fånga" beskriver Johan Persson och Martin Schibbyes fångenskap i etiopiska Kalityfängelset.

Boken som ges ut av Offside Press AB fanns med på listan över nomineringarna till Augustpriset i kategorin "Årets svenska Fackbok" med motiveringen:

"Som en mix mellan Gökboet och Black Hawk Down. Filmiskt och hudnära beskriver Martin Schibbye och Johan Persson vardagen i det karga Kalityfängelset som de förs till efter att ha tagits till fånga under en reportageresa i Etiopien. Med skärpa, känsla och dynamisk dramaturgi delar de med sig i en blivande reportageklassiker som ger perspektiv på frihet och rätten att skriva och säga vad man vill. Tystnaden har fått ett slut", lyder nomineringen.

I samma kategori har journalisten Lena Sundström nominerats för boken "Spår" som handlar om utlämningen av två egyptier till CIA 2001.

Även journalisten Dan Josefsson vars bok om fallet Thomas Quick "Mannen som slutade ljuga" kom ut i dagarna konkurrerar om priset.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.