Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peter Jihde lämnar TV4 och Nyhetsmorgon – går till MTG

Publicerad: 31 januari 2018, 13:03

Peter Jihde är den senaste i raden av profiler som lämnar TV4

Foto: Pressbild/Mathias Otterberg

Peter Jihde lämnar Nyhetsmorgon och TV4. Istället går han till konkurrenten MTG och TV3.


Peter Jihde har arbetat på TV4 i 18 år och har varit kanalen trogen under karriären  bortsett från några års mellanspel på SVT under 2000-talet (2001-2007). I dag är han en av TV4:s största profiler, inte minst tack vare sina år på Nyhetsmorgon där han programlett i par med Tilde de Paula. Nu lämnar populära programledaren TV4 och Nyhetsmorgon. Hans anställning på TV3 och MTG påbörjas under våren.

Hans karriär på TV4 inleddes redan 1994 då han ledde ungdomsprogrammet "Snack" tillsammans med Rickard Sjöberg.

– Jag tycker väldigt mycket om TV4 och det gör jag fortfarande. Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när jag när man får en sådan här möjlighet, säger han till Aftonbladet.

På senare år har flera namnkunniga profiler lämnat TV4. Patrick Ekwall fick sparken och Jessica Almenäs lämnade för Discovery 2016. I höstas stod det klart att Suzanne Sjögren gick till MTG. I höstas spekulerade kvällstidningarna kring Peter Jihdes eventuella sorti från TV4 i samband med den kris som utlöstes efter anklagelserna mot Martin Timell. I november syntes han på TV3, utlånad från TV4, då han ledde Diabetesgalan. Något som ska vara en av orsakerna till att han väljer MTG.  

På MTG kommer han jobba både framför och bakom kameran på koncernens alla plattformar, framgår av ett pressmeddelande. Han blir därmed kollega med sin lillebror Niklas Jihde som jobbar på Viasat Sport. I intervjun med Aftonbladet framgår det att en av de utmaningarna som fick honom att tacka ja var möjligheten att göra Diabetesgalan och diabetesdokumentärer samt att leda kampen internationellt tillsammans med MTG TV:s vd Anders Jensen och Christina Stenbeck.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.