Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peter Settman startar bolag med Nice

Publicerad: 14 oktober 2014, 08:16

Daniel Lägersten, Peter Settman, Helena Danielsson.

Foto: Nice Entertainment Group.

MTG:s helägda dotterbolag Nice Entertainment Group breddar dramautbudet genom att introducera ett nytt bolag – Brain Academy. Bolaget är en avknoppning från Baluba TV och ska ledas av Baluba-grundaren Peter Settman, som har blivit mångmiljonär i samband med flera bolagsförsäljningar.


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment GroupMTGBalubaPeter Settman

– Med Brain Academy vill jag bygga nästa generation produktionsbolag. Talangdrivet och snabbrörligt. Manusdrivet är framtiden. Så är det bara, säger Peter Settman i en kommentar.

Han ska ha tjänat 92 miljoner kronor när han sålde Baluba och uppemot 50 miljoner kronor när han sålde ägarandelar i Nice Entertaiment Group till just MTG – han fick ägarandelar i Nice i samband med försäljningen av Baluba.

Nu har Peter Settman alltså chansen att skapa en ny företagssuccé och därmed tjäna ytterligare miljoner.

MIPCOM i Cannes har precis inletts och Brain Academy har med sig en del format från Baluba.

Peter Settman uppger att Brain Academy inte bara ska jobba med manusdriven tv och film för broadcast och webb, utan även för företag och spelmarknaden.

– Brain Academy ligger perfekt positionerat på den nya dramamarknaden som växt fram under de senaste åren och är ett bra komplement till Nice övriga dramabolag, säger Morten Aass, vd på Nice Entertainment Group i en kommentar.

De prisbelönta producenterna Helena Danielsson och Daniel Lägersten är med vid uppstarten av bolaget – Helena Danielsson har bland annat varit producent för "Svinalängorna" och "Det enda rationella", medan Daniel Lägersten har producerat SVT-serier som Molanders och 30 Grader i februari.

– Baluba TVs utveckling har varit fantastisk. Samtidigt som vi har högre försäljning och vinst än någonsin tidigare har vi investerat i nya verksamheter. Bland annat ett antal dramaprojekt som vi nu knoppar av till ett eget bolag, Brain Academy, säger Erik Wahlberg, vd på Baluba i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.