Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peter Settmans nya klipp: "Kan bli en väldigt bra affär"

Publicerad: 24 november 2015, 07:11

Peter Settman cashar in - igen.

Medieentreprenören gör nya storaffärer, Expressen först med omtalad intervju och de vann Augustpriset. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThe GuardianPeter Settman

Peter Settmans nya klipp
Programledaren och medieentreprenören Peter Settman har redan blivit mångmiljonär två gånger om. Dels när han sålde sitt produktionsbolag Baluba, och dels när tv-koncernen Nice, där Settman var delägare, senare köptes av MTG. Nu är han återigen inblandad i en storaffär – denna gång inom ett helt väsenskilt område. Peter Settman äger nämligen 10 procent av bolaget Exechon som tillverkar industrirobotar och som nu har köpts upp av den amerikanska vapenjätten Lockheed Martin. Det skriver Dagens Industri.
– Jag gillar verkligen teknik och det är tydligt att den här robottekniken tar det bästa från två världar. Det är klart att jag tror att det här kan bli en väldigt bra affär rent investeringsmässigt, men det blir inte mer värt än vad man gör det till. Det är som att tro att man gjort en home run innan man slagit till med slagträet, säger han och tillägger:
– Vem hade trott detta om en gammal raggare.

Expressen först med intervju
I söndags släpptes den terrormisstänke 22-åringen i brist på bevis. Nu har han återvänt till sina vänner på flyktingförläggningen i Boliden, och Expressen är första svenska media som intervjuar mannen. Trots att Säpo felaktigt misstänkte honom för att ha planerat ett terrordåd i Stockholm, är han inte arg på svenska myndigheter:
– De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något, säger han till tidningen.

The Guardian träffar SDU
Den brittiska tidningen The Guardian har varit på besök i Sverige och gjort ett reportage om flyktingkrisen och främlingfientligheten som växer sig starkare. Bland annat träffar den företrädare för SD:s tidigare ungdomsförbund SDU. Reportaget har fått viss uppmärksamhet i Sverige.
"10 min lång film om SDU och svensk högerextremism. Inte särskilt smickrande" twittrar bland annat Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

De vann Augustpriset
Igår kväll delas Augustpriset ut. Vinnare i den skönlitterära klassen blev Jonas Hassen Khemiri med romanen "Allt jag inte minns".
– Det känns fantastiskt, jag är så himla glad, sa han efteråt till TT.
Årets Augustpris i fackboksklassen gick till "Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren" av den förra DN-medarbetaren Karin Bojs. Årets Augustpris i barn- och ungdomsboksklassen gick till "När hundarna kommer" av Jessica Schiefauer.

"Historieätarna" läggs ner
Efter denna säsong går det hyllade SVT-programmet "Historieätarna" i graven, skriver Aftonbladet.
– Det finns sex epoker som vi inte har täckt, så när vi gjort sista säsongen är uppdraget fullgjort. Det här blir sista säsongen, säger programledaren Lotta Lundgren till tidningen.

Axel Springer stämmer adblocker
Det tyska mediehuset har fått nog av alla annonsblockerare som gör att de tappar pengar. Därför har det stämt utvecklaren bakom en av de mest populära annonsblockerarna för iOS, Blockr. De har i sin tur försvarat sig med att mjukvaran är helt laglig, vilket de vunnit gehör för i förhandlingarna så här långt, skriver Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.