tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Peter Springare tar avstånd från Facebook-gruppen: Spårat ur

Publicerad: 12 april 2017, 09:19

Nu tar polisen Peter Springare avstånd från Facebook-gruppen med över 200 000 medlemmar som bär hans namn.

Ämnen i artikeln:

Peter SpringareFacebookMediaMedierRasism

FT

Fredrik Thambert


Peter Springare blev känd hos stora delar av svenska folket efter ett uppmärksammat Facebook-inlägg om etniciteten på grova brottslingar som han utredde. Kort därefter skapades gruppen "Stå upp för Peter Springare" som i skrivande stund har över 200 000 medlemmar.

Polisen Peter Springare har tidigare kritiserats för att inte ta avstånd från den rasism och det hat som sprids i Facebook-gruppen. Men nu går han ut och uppmanar folk att lämna den.

"Jag har tidigare inte haft tid och möjlighet att i detalj följa den gruppen, men har gjort så de senaste två veckorna. Vad jag då sett är att gruppens skapare och hans administratörer helt verkar ha tappat greppet och släpper in rena rasistiska och främlingsfientliga inlägg", skriver han i ett inlägg och fortsätter:

"Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer".

Istället uppmanar Peter Springare människor att ansluta till andra grupper där en mer seriös debatt förs.

"Jag vet att det stora flertalet medlemmar i den gruppen står upp för mig, mitt budskap och det jag står för och där finns inget utrymme för rasism och främlingsfientlighet.
Därför vill jag rekomendera alla de som verkligen tar avstånd från det som PM och hans admin släpper igenom i gruppen, att söka sig till andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för. Sedan kan PM och hans gelikar ägna sig åt sitt näthat i andra grupper som inte skall bära mitt namn eller förknippas med mig".

Gruppen har nu bytt namn till "Stå upp för sanningen".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev