Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Petra Mede blir julvärd i SVT

Publicerad: 21 november 2013, 11:24

Petra Mede.

Foto: Pressbild.

Komikern Petra Mede ledde Eurovision Song Contest i maj och får nu även förtroendet som årets julvärld. Det meddelade SVT:s vd Eva Hamilton i samband med en pressträff idag.


Ämnen i artikeln:

Sarah Dawn FinerSVTArne WeiseKalle AnkaEva HamiltonPetra Mede

Petra Mede tycker att det finns dubbla bottnar i att sända på julafton i det att finns många som tillbringar julen ensam.

– Det är lite av utmaningen, det är inte en helt ensidig sak, säger Petra Mede till TT.

Arne Weise var den ständige julvärden, men drog sig tillbaka 2002 och sedan dess är det ett hedersuppdrag att vara julvärd.

Petra  Mede ledde Eurovision Song Contest inför mångmiljonpublik i Europa och  får nu alltså hedersuppdraget att tända ljuset innan Kalle Anka några  minuter före klockan tre på julafton.

Förra årets julvärd, Sarah Dawn  Finer, hade 3,9 miljoner tittare, vilket är den högsta tittarsiffran  under hela 2000-talet, enligt TT.
– Jag ska försöka göra det så  personligt som möjligt, inte privat, men personligt. Det tror jag  förväntas av mig, Petra Mede till TT.

Fakta julvärdar efter Arne Weise.
2003 Lotta Bromé
2004 Ernst Kirchsteiger
2005 Blossom Tainton Lindquist
2006 Ingvar Oldsberg
2007 Anna Lundberg
2008 Lasse Kronér
2009 Lisbeth Åkerman
2010 André Pops
2011 Kalle Moraeus
2012 Sarah Dawn Finer

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.