Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Petter Nylanders nya toppjobb

Publicerad: 1 mars 2011, 09:36

Petter Nylander lämnade Unibet i somras för nya uppdrag i Sverige. Nu har han gjort klart med ett nytt jobb som vd för Universum.


Ämnen i artikeln:

Petter Nylander

Petter Nylander. Foto: an Collsiàà.

Han har en gedigen karriär inom mediebranschen bakom sig. Petter Nylander har bland annat varit vd för Omincom Media Group och TV3 i Sverige. Närmast kommer han från en åtta år lång sejour som vd för spelbolaget Unibet i London.

Nu tar han över som vd för Universum. Ett globalt företag med rötter i Sverige som arbetar med att stärka andra företags varumärken som arbetsgivare. Fokus är framförallt på att locka unga arbetssökande.

– Det blir allt viktigare att attrahera ung arbetskraft, tidigt. De stora konsultbyråerna har förstått detta länge men nu börjar allt fler företag att haka på. Två av tre storföretag är i dag aktiva inom employer branding, säger Petter Nylander till DI.

Trots att han inte längre är verksam inom spelbranschen är Petter Nylander fortfarande aktiv i frågan om spelmonopolet. Han jobbar som rådgivare åt sitt gamla företag och är engagerad i lobbyverksamhet, skriver Dagens Industri.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Petter Nylander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.