Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Petters rapp-app

Publicerad: 7 april 2011, 14:49

I maj lanseras rapparen Petters applikation till iPhone. Där ska musik, artiklar och bloggar som rör artisten finnas tillgängliga. – Appen är till för att samla allting som har med Petter att göra, säger Peter Jansson Ling, projektledare på reklambyrån Ord & Bild, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ord&Bild

Petter. Foto: Pressbild.

Reklambyrån Ord & Bild ligger bakom appen som har preliminärlansering i maj.

– Appen är till för att samla allting som har med Petter att göra. Den kommer att vara gratis och innehålla bloggar, musik och artiklar och eventuellt ljud via tangentbordet, men det är ännu på skissbordet, säger Peter Jansson Ling.

Och fortsätter:

– Petter bestämmer ganska mycket vad som ska finnas med i appen och hur den ska se ut, sen kommer vi in och styr upp det grafiska och tekniska. Men det är helt och hållet hans app.

Hur fick ni uppdraget?
– En kille som är designer hos oss har träffat Petter vid några tillfällen och sa någon gång till honom att han borde skaffa sig en app. På den vägen är det.

Lanseras den bara till iPhone?

– Vi har inte riktigt bestämt än vilka mobilmodeller som den ska kunna laddas ner till. Vi kollar på vilka som är hetast på marknaden just nu, men i första taget gör vi den för iPhone.

Applikationen kommer även att finnas för iPad.

Arbetsgrupp:

Projektledare: Peter Jansson Ling
Designer: Andreas Wehrling och Andreas Stjärnhem
Digital strateg: Christian Edwertz
Produktionsledare: Pernilla Ellström
Utvecklare: John Svensson

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Ord&Bild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.